PRIJZEN vanaf 4,99 ! GRATIS verzending vanaf 50 Euro

Wat hebben lampen en kalebassen met elkaar te maken?

Lampen en kalebassen, oftewel pompoenen, zou u waarschijnlijk op het eerste gezicht niet met elkaar verbinden. Maar deze combinatie geeft een sfeervol effect! Hoe dat kan? Koppel het woord kalebas en lampen aan elkaar en u krijgt het woord ‘kalebas lamp’. Deze lampen zijn tegenwoordig helemaal trendy en passen heel goed binnen een Oosters interieur. Een leuk weetje is dat deze lampen ook nog eens echt van kalebassen zijn gemaakt! Het woord 'kalebas' vindt zijn oorsprong in Perzië. Kalebas is eigenlijk een verzamelnaam voor gewassen als pompoen en de fles pompoen. In veel oosterse landen, waaronder Turkije, worden deze lampen gemaakt. Wist u dat er heel wat handwerk aan te pas komt voordat de kalebas lamp klaar is? Dat maakt het extra bijzonder om de Kalebas lampen in uw interieur op te nemen. Waan u in mystieke Oosterse sferen, neem een kijkje in ons assortiment Kalebas lampen. 

Hoe worden kalebas lampen gemaakt?

Stelt u zichzelf een veld voor, vol met kalebassen in alle kleuren en maten. Deze kalebassen moeten eerst volgroeid zijn voordat ze geoogst mogen worden. Wanneer het zo ver is worden ze van het land gehaald en wordt er aan de onderkant een stukje opengesneden zodat de inhoud eruit kan worden gehaald. Vervolgens wordt de binnenkant gereinigd zodat hier straks de verlichting in gemaakt kan worden. U wilt natuurlijk geen kans hebben op kortsluiting, daarom is het schoonmaken zo belangrijk. Ook de buitenkant van de kalebas lamp wordt goed geboend. Vervolgens wordt er een ontwerp gemaakt voor de lamp, zodat u in onze shop uit een groot aanbod van decoratielampen kunt kiezen. Als laatste komen er gaatjes in de lamp en worden er kraaltjes op gezet voor de ultieme finishing touch. Dan mist er nog iets, namelijk de verf. Als het laagje verf is aangebracht is de kalebas lamp klaar om onze webshop in te gaan.

Andere woonaccessoires combineren met kalebas lampen

Wist u dat kalebas lampen oorspronkelijk uit Turkije komen? Daarom kunt u ze eindeloos combineren met andere Oosterse woondecoratie. Denk bijvoorbeeld aan een authentieke Kelim kussen. Deze is gemaakt van kelim tapijten afkomstig uit Turkije. Door de expressieve prints zijn Kelim kussens echt een eye catcher in uw interieur! Of ga voor een schilderij in dezelfde tinten als die van de kalebas lamp. Door dezelfde kleuren te kiezen creëert u rust in het geheel. Ook macramé accessoires gaan goed samen met de Oosterse interieur trend. Neem een kijkje in de webshop om uw interieur compleet te maken!