PRIJZEN vanaf 4,99 ! GRATIS verzending vanaf 50 Euro

Ons gerecycled katoen is gemaakt volgens de normen van Global Recycled Standards en OEKO-TEX100 en in bezit van beide certificaten.

 

De single twisted als triple twisted touwen zijn zacht, de triple twisted en de gevlochten koorden zijn wat steviger maar zijn ook heerlijk om mee te werken.

Alle zijn ideaal om muurkleden, dromevangers, gordijnen, tassen, kussens, mandjes en vele andere projecten mee te maken. Combineer de verschillende kleuren voor mooie effecten.

Hieronder zie je Single twisted (enkel gedraaid, boven), Braided (gevlochten, midden) en Double twisted (2 strengs gedraaid/getwijnd, onder). 

Ons Enkel gedraaide garen bestaat uit meer dan 50 draden die gedraaid samen een stevig geheel vormen. 

Macrame garen Single Twisted bestaat uit losse draden deze is makkelijk uit te kammen en uitermate geschikt voor veren en franjes.

Touw: Twee- en driestrengs touw (getwijnd) geven een robuuste uitstraling en als je het uitkamt krijg je golvende franjes.

Koord: Gevlochten en is niet uit te kammen

Afhankelijk van hetgeen je gaat maken kies je de dikte en soort garen/touw/koord. Voor kleine en medium projecten gebruik je over het algemeen 2 of 3 mm en garen/touw/koord

Hoe groter het project hoe dikker het garen/touw/koord.

Hoeveel touw heb ik nodig?

Je kan het beste 5x de lengte aanhouden van de lengte van het kleed dat je wil maken. Dus wil je een kleed maken van 1m hoog dan hou je 5 meter aan. Het is hierbij wel belangrijk om rekening te houden of je veel knopen gaat maken of weinig. Bij een kleed met veel knopen heb je du ook meer touw nodig, hierbij hou ik meestal 7 x de lengte aan.